Orzechowe Brownie

Pobierz
Orzechowe Brownie

Lista zakupów:

  • 1 opakowanie MUZY od TAGO
  • 200 g masła
  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 3 jaja
  • 1 szklanka cukru
  • 150 g mąki pszennej
  • łyżka ziaren wanilii
  • garść orzechów
  • sól

Lista kroków:

  1. Masło rozpuść w garnku. Następnie dodaj czekoladę. Gotuj na małym ogniu do czasu, aż składniki połączą się w jedną masę.

  2. Do dużej miski dodaj jajka oraz cukier. Mikserem ubij na żółtą puszystą masę.

  3. Rozpuszczoną czekoladę z masłem dodaj do ubitej masy jajecznej. Pamiętaj, aby dodawać małymi partiami i nieustannie mieszać. Dodaj również szczyptę soli. Bardzo fajnie podbije słodycz czekolady. Następnie dodaj wanilie oraz mąkę partiami i dokładnie wymieszaj.

  4. Spód keksówki wyłóż papierem do pieczenia. Następnie wysyp obficie orzechy laskowe i włoskie. Dodaj przygotowane ciasto. Na wierzch ciasta włóż MUZY od TAGO – dokładnie dociśnij, aby ciasto pochłonęło ciastka. Wstaw do piekarnika na 160 St.C na około 45 minut. Czas pieczenia zależy od formy jakiej użyjesz oraz piekarnika.

  5. Smacznego!

Produkty TAGO wykorzystane w przepisie: