Sernik czekoladowy Maltballs

Pobierz
Sernik czekoladowy Maltballs

Lista zakupów:

  • 2opakowania Maltballs od TAGO
  • 1kg twarogu mielonego
  • 1l śmietany 30%
  • ¾ szklanki cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 2 czekolady gorzkie
  • 2 czekolady mleczne
  • 1 galaretka
  • wanilia
  • 40g masła
  • truskawki
  • – szczypta soli

Lista kroków:

  1. Zblenduj Maltballs od TAGO. Dodaj do nich roztopione masło i dokładnie wymieszaj. Całość wyłóż na formę do pieczenia i wstaw na 5min do lodówki.

  2. W garnku podgrzej śmietanę a następnie dodaj do niej żelatynę.

  3. Do miski wyłóż twaróg, dodaj do niego cukier i ubij całość mikserem. Dodaj skórkę z wyparzonej cytryny oraz ziarna wanilii.

  4. Stopniowo połącz składniki dodając śmietanę z żelatyną do masy twarogowej.

  5. W kąpieli wodnej rozpuść czekolady. Najpierw deserową, a następnie gorzką.

  6. Na spód wyjęty z lodówki wylej 1/3 masy twarogowej. Masę twarogową podziel na trzy części. Do pierwszej dodaj czekoladę mleczną. Do drugiej gorzką, a trzecią pozostaw twarogową. Następnie do formy wypełnionej Maltballsami dodawaj poszczególne masy, aż połączą się w jedną całość. Wierzch ciasta udekoruj truskawkami. Całość wstaw do lodówki na około 3 godziny. W między czasie ciasto polej galaretką.

  7. Smacznego!

Produkty TAGO wykorzystane w przepisie: