Śnieżna pokusa

Pobierz
Śnieżna pokusa

Lista zakupów:

  • 1 opakowanie ciastek owsianych TAGO
  • 1 beza TAGO lub beza Czerwińskiego
  • 50g masła lub 2 łyżki oleju kokosowego
  • 100g orzechy włoskie
  • 1l śmietany kremówki
  • 500g mascarpone
  • konfitura śliwkowa
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 200g czekolady gorzkiej

Lista kroków:

  1. Zblenduj dokładnie orzechy włoskie razem z ciasteczkami owsianymi TAGO.

  2. W kąpieli wodnej rozpuść gorzką czekoladę. W rondelku masło.

  3. Masło połącz ze zblendowanymi składnikami i wyłóż tym spód tortownicy. Następnie wstaw do schłodzenie do lodówki na 15min.

  4. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno razem z mascaropone i cukrem waniliowym.

  5. Na schłodzony spód wyłóż konfiturę śliwkową, na nią połowę ubitej masy. Pozostałą masę połącz z rozpuszczoną i schłodzoną czekoladą i dokładnie wymieszaj. Wyłóż ją na ciasto. Całość wstaw do lodówki na minimum godzinę.

  6. Schłodzone ciasto udekoruj kawałkami Bezy lub gotowymi Bezami TAGO.

  7. Smacznego!