Żółtka ubij w dzieży miksera z drobnym cukrem.
W garnku podgrzej mleko, dodaj do niego ziarna wanilii.
Do żółtek dodaj przesiane mąki cały czas mieszając. Następnie wlej do niej około 100ml gorącego mleka. W ten sposób zahartujemy masę, aby nie powstały grudki.
Do pozostałego mleka przelej masę z żółtkami i gotuj około 5min na wolnym ogniu, aż do powstania budyniu. Gorący krem przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki.
W piekarniku upiecz ciasta francuskie zgodnie z instrukcją zawartą na opakowaniu. Pamiętaj, aby ciasto obciążyć suchym grochem lub ryżem, aby nie urosło.
Do cukru pudru dodaj odrobinę wody i dokładnie wymieszaj. Do połowy możemy dodać kakao by mieć dwa kolory lukru.
Ciasto francuskie kroimy na mniejsze części. Na pierwszą warstwę nakładamy ubitą śmietanę kremówkę, następnie ciasto francuskie, a na nie pokruszone pierniki od TAGO, następnie krem patissiere oraz truskawki. Nakładamy ostatnią warstwę ciasta i polewamy ją lukrami.
Smacznego!