Ciasto:
Krem:
Jaja ubij w dzieży miksera na puszystą masę razem z cukrem. Nie przestawaj ubijać i dodawaj po łyżce mąki. Miksuj, aż składniki się połączą i nie będzie grudek.
Do ubijającej się masy dodaj proszek do pieczenia, cukier waniliowy, mleko oraz połowę kakao. Połącz składniki.
Do gotowej masy dodaj orzechy włoskie i za pomocą szpatułki delikatnie wymieszaj składniki.
Ciasto przełóż do prostokątnej formy wysmarowanej masłem. Piecz w temperaturze 180 °C przez 40-50 minut.
Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia.
Połowę TAGO Biscuits – całe z kremem, rozdrabiamy w malakserze na drobny pył. Pozostałe ciastka kroimy nożem na większe kawałki – tak aby były wyczuwalne w kremie. Zimną śmietanę ubijamy razem z mascarpone na sztywną masę. Następnie dodajemy pokrojone ciastka i za pomocą szpatułki delikatnie mieszamy z kremem śmietanowym.
Na wierzch ostudzonego ciasta wykładamy warstwę przygotowanego kremu. Bierzemy tarkę i trzemy na wierzch czekoladę.
Smacznego!