Do garnka wlej wodę. Następnie włącz gaz i poczekaj aż będzie parować. Na garnek połóż metalową miskę. Ważne jest, aby tafla wody nie dotykała dna miski.
Białą czekoladę przesyp do miski i poczekaj, aż się rozpuści. Pilnuj, aby temperatura wody nie była wysoka. Rozpuszczając czekoladę w kąpieli wodnej pamiętaj o nieustannym mieszaniu.
W międzyczasie blenduj Maltballs na pył – posłużą nam jako posypka.
Białą czekoladę przelej do miseczki, następnie w ten sam sposób rozpuść gorzką.
Lody najlepiej w formie okrągłej pokrój na 3-4 cm paski. Następnie włóż je pomiędzy dwa Tofinki Tago. Ściśnij dobrze aby lody wypełniły brzegi Tofinek
Następnie zamocz przygotowaną Kanapkę Lodową w czekoladzie i wybranej przez Ciebie posypce.
Smacznego!