Do garnka dodaj masło, mleko, cukier brązowy, ziarna wanilii i miód. Włącz gaz i rozpuść, aż połączą się składniki.
Do miski dodaj kakao, mąkę, przyprawę do piernika, sodę. Składniki mokre dodaj do składników suchych. Wszystko dokładnie wymieszaj. Pamiętaj, że nie może być grudek. Masa musi być jednolita.
Pierniki od TAGO dokładnie posiekaj i dodaj do masy. Nadają Świątecznego piernikowego aromatu naszemu ciastu.
Gotową przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Dodaj orzechy.
Piecz ciasto przez 30 – 45 min w piekarniku nagrzanym do 170stopnii.
W międzyczasie przygotuj lukier – cukier puder wymieszaj z sokiem z cytryny. Robiąc lukier pamiętaj, aby dodawać sok po łyżeczce – wówczas będziesz miała kontrole nad konsytencją.
Upieczone ciasto polej lukrem i posyp kandyzowaną skórką z pomarańczy.
Smacznego!