Zblenduj ciasteczka owsiane od TAGO
Masło rozpuść w garnku. Dodaj do ciasteczek owsianych i dokładnie wymieszaj. Następnie przygotowaną masą wyłóż spód tortownicy. Schowaj do lodówki na 15 minut, aby spód ciasta zastygł.
Do garnka przelej mleko kokosowe i zagotuj. Następnie dodaj wiórki kokosowe oraz liker. Zmienjsz ogień na minimalny i gotuj przez 10 minut. Pamiętaj, aby dokładnie mieszać. Odstaw do ostygnięcia.
Mleko wlej do garnka i zagotuj. Pamiętaj, aby nie przypalić.
Ubij razem z mascarpone i cukrem pudrem kremówkę na sztywną masę. Następnie dodaj wanilię. Miksuj, aż połączą się składniki. Rozpocznij dodawanie łyżka po łyżce serek waniliowy. Miksuj na małych obrotach, aby masy idealnie się połączyły.
Truskawki umyj i usuń szypułki. Następnie pokrój na cztery części.
Żelatynę dodaj do ciepłego mleka. Za pomocą rózgi mieszaj, aż rozpuszczą się wszelkie grudki. Ostudź.
Do mleka dodawaj łyżka po łyżce masę twarogową, aż połączą się składniki. Kontynuuj aż dodasz ½ całej masy. Następnie połącz obie masy ze sobą.
Wyjmij schłodzony spód z lodówki. Ułóż na spodzie truskawki. Następie dodaj masę twarogową i włóż ponownie do lodówki na całą noc.
Wierzch ciasta udekoruj galaretką owocową oraz bitą śmietaną.
Smacznego !