Bajaderki Anny Żak

pobierz
Bajaderki Anny Żak

Lista zakupów:

  • 160 g rurek Tago z kremem kakaowym
  • 350 g ciasta biszkoptowego
  • 100 g herbatników
  • 80 g masła
  • 4 łyżki gorzkiego kakao
  • 4 łyżki dżemu truskawkowego
  • 30 ml likieru
  • 100 g orzechów
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 50 g rodzynek

Lista kroków:

  • Należy pokruszyć ciasto, herbatniki i rurki.
  • Następnie dodać orzechy, żurawinę i rodzynki.
  • W rondelku rozpuścić masło, dodać mleko i podgrzać, poczekać aż wystygnie i dodać do mieszanki.
  • Następnie dodać dżem, kakao, liker, wymieszać, zagnieść, uformować w kulki.
  • Włożyć do lodówki i pozostawić na 5 godzin.
  • Smacznego!

Produkty TAGO wykorzystane w przepisie: