Do dzieży miksera dodaj śmietanę kremówkę, cukier oraz cukier z ziarnami wanilii. Ubij na gęstą masę (bitą śmietanę).
Następnie dodawaj partiami: Serek Philadelfia, Mascarpone, jaja, sok oraz skórkę z pomarańczy. Za pomocą rózgi miksera połącz składniki.
Masło rozpuść w rondelku lub garnku. Dodaj pokruszone ciasteczka Owsiane od Tago i połącz przy pomocy łyżki na jedną masę.
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Dokładnie za pomocą łyżki ugnieć spód z ciasteczek. Teraz dodaj gotową masę serową.
Piecz w nagrzanym do 180 st. C. piekarniku przez pierwsze 15 minut. Następnie obniż temperaturę do 150 st.C. – piecz przez około 60 minut. Czas pieczenia zależy od foremki i piekarnika. Sernik na początku może urosnąć ale później nieznacznie opadnie.
Gotowe ciasto udekoruj cukrem pudrem oraz piernikami od TAGO