Za pomocą łyżki pozbądź się gniazd nasiennych z dyni. Pokrój dynię w paski i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopnii na około 30minut.
Blachę do pieczenia wysmaruj masłem i wyłóż na nią ciasto kruche. Następnie wstaw je do piekarnika na 30min razem z dynią.
Do blendera wsyp Dzwoneczki od TAGO i zblenduj na pył.
Na patelni podpraż orzechy.
Upieczoną dynię zblenduj na puree. Dodaj do niej zblendowane Dzwoneczki od TAGO, maślankę, cukier brązowy oraz jajka. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie do masy dodaj orzechy.
Całą masę przelej na upieczone już ciasto kruche i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopnii na 30-40 minut.
Upieczone ciasto możesz udekorować ubitą śmietaną kremówką oraz pistacjami.
Smacznego!